Marmara Koleji 9. Sınıf Öğrencileri “Mekan Analizi” Yaptı.

2014-2015 eğitim öğretim yılında,9.sınıf öğrencilerinin coğrafya dersi kapsamında uyguladığı “Yaşadığımız Alanın Krokisini Maketleme” konulu proje çalışması sonucunda oldukça iyi çalışmalar ortaya çıkmıştır.

Günümüzde bilimsel düşüncenin ve teknolojik buluşların zaman içindeki gelişiminin, coğrafya üzerindeki etkileri de göz önüne alındığında,bugün farklı rollerimizin her birinin, alan parçacıklarında yer aldığını görüyoruz. Bu alanlarımızdan biri olan yaşadığımız çevrede; coğrafi bilgileri de kullanarak kendini bulmak, onu bütünüyle kavramak ve mekana ait analizler yapabilmek oldukça önemli bir hedeftir.Bu hedefi gerçekleştirirken öğrencilerimizin de yaşadıkları çevreye dair farkındalıkları artmış ve öğrencilerimiz yaratıcılıklarını da kullanarak çok güzel maketler tasarlamışlardır.