Marmara Koleji Öğrencileri Avrupa Gençlik Parlamentosu 19.Ulusal Seçim Konferansına Katıldı

Marmara Koleji  öğrencileri 23-27 Kasım 2016 tarihleri arasında, bu yıl Robert Koleji’nin ev sahipliğiyle gerçekleşen  Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 19. Ulusal Seçim Konferansı’na  (19th National Selection Conference of EYP Turkey) katıldı. Türkiye’nin önde gelen liselerinin ön elemeyi geçerek katıldığı ve İngilizce olarak gerçekleştirilen konferansın teması “Köprüler Kurmak, Fikir Alışverişinde Bulunmak ve Çatışmaları Çözmek” olarak belirlendi.

Liseli ve üniversiteli gençlerin politik konularda tartışabileceği, sosyalleşebileceği interaktif bir platform olan Avrupa Gençlik Parlamentosu’na, bu sene Türkiye’nin en prestijli okullarından 20 okul ve 169 öğrenci katıldı. Konferansta; İnsan hakları, kadın hakları, sanayi, güvenlik, araştırma ve yenilikler, AB enerji politikaları, sivil toplum, kalkınma, finans ve çevre konularının işlendiği on ayrı komitede görev alan öğrenciler beş günlük bir çalışmanın ardından çözüm önerilerini parlamento onayına sundu. Türkiye’yi uluslararası konferanslarda temsil edecek delegelerin seçileceği organizasyonda öğrencilerin İngilizce’yi kullanma becerileri, akademik yeterlilikleri, liderlik vasıfları, iletişim beceri kriterleri jüri değerlendirmesine tâbi tutuldu.

Marmara Koleji öğrencileri gelenekselleştirdiği başarılarını, 19.Ulusal Seçim Konferansı’nda  (EYP) organizasyondaki görevleriyle de kanıtladı. 2012 yılında Marmara Koleji’nde başladığı Avrupa Gençlik Parlamentosu çalışmalarına, mezun olduktan sonra da EYP yönetiminde bu yıl yönetim kurulu üyesi seçilerek devam eden üniversite öğrencisi Zeynep KARASAR ve uluslararası EYP başarılarıyla ülkemizi Avrupa ‘da delege ve medya takım liderliği görevleriyle temsil eden 12.sınıf öğrencimiz Ayla ŞENTÜRK, kariyerlerinde aldıkları başarılı görevleriyle gurur kaynağımız oldu.

EYP Kulübü danışmanları  Tarih öğretmeni Zülal EROĞLU ve İngilizce öğretmeni Sitem SİPAHİ  eşliğinde, 19. Ulusal Seçim Konferansı’na  (19th National Selection Conference of EYP Turkey) katılan  Melissa CANDAN , Özge ATLI ,Nilüfer Su ÜNAL, Ayliz BAYKUT, Tuğçe ÖZEN ve  Ezgi MENTEŞ  isimli öğrenciler ,geleceğin ve  toplumunun şekillenmesinde aktif olarak yer aldıkları ve görevlerini en iyi şekilde tamamladıkları için sertifika almaya hak kazandılar. 19.Ulusal Seçim Konferansında görevlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi göstermiş oldukları üstün performanslarından dolayı tebrik ediyoruz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.