Ulusal Çalışmalar & Projeler

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik ödül programı gümüş ve bronz ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın (TİKAV) temsili altında “The Duke of Edinburgh’s International Award-Türkiye”  tarafından düzenlendi. “The Duke of Edinburgh’s International Award Programme for Young People” ın (Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödül Programı) XXI. Bronz ve XVII. Gümüş Ulusal Ödül Töreni İstanbul Marmara Eğitim Kurumları ev sahipliğinde 4 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

Programı tamamlayan 14 okuldan, 302 katılımcının ödül ve sertifikalarının verildiği tören; Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, Ödül Programı Ulusal Direktörü Melissa Clissold’un ve Marmara Eğitim Kurumları Müdür, Müdür Yardımcıları ve öğretmenleri, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcıları ve Maltepe Üniversitesi Dekanlarının katılımlarıyla gerçekleşmiştir. Özel Marmara Eğitim Kurumları bu yıl projeye dâhil olmanın sevincini de yaşamaktadır. 

Marmara Koleji  Erasmus  Projesi Budapeşte Ziyareti Okulumuz 2015 yılında başlayıp 2 yıl devam edecek olan 5 ülke ve 6 ortaklı Avrupa Birliği Erasmus Okul ortaklığı projesi  başladı. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projenin ilk ziyareti, 8-15 Kasım tarihleri arasında Macaristan'ın Budapeşte kentine yapılıyor. Okulumuzdan 16 öğrencinin katıldığı 'Made In Europe' başlıklı projede sanat, müzik, spor ,fen ve tarih alanlarında çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Uluslararası Konferanslara Türkiye Delegesi Marmara Koleji’nden Avrupa Gençlik Parlamentosu (Eyp) Türkiye 18'inci Seçim Konferansı’na Katılan Öğrencimiz Naime Önal Ülkemizi Yurt Dışında Temsil Etmeye Hak Kazandı.

Özel Marmara Koleji Avrupa Gençlik Parlamentosu Kulübü, ulusal ve uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Özel Marmara Koleji ve Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerimizle birlikte 26.11.2015 Perşembe günü, İstanbul Üniversitesi’ni tanımak amaçlı bir gezi düzenlendi.

Marmara Koleji öğrencilerimiz Fen Edebiyat Fakültesi’ni, Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerimiz ise İletişim Fakültesi’ni tanıma fırsatı buldu.Radyo-TV Programcılığı Dalı’nda eğitim gören Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi 11. Sınıf öğrencileri, meslek dersleri öğretmenleri Şadan Alptekin ile birlikte 5 Ocak Salı günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto'yu ziyaret ettiler. Turgay Olcayto’yla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş amacı ve günümüzdeki “basın özgürlüğü” alanında yaptığı çalışmalarıyla ilgili Marmara Eğitim Kurumları yayını olan Avaz Dergisi’nde yayımlanmak üzere bir de röportaj yapan öğrenciler, Cemiyet’ten sonra Türkiye’nin ilk, dünyanın dördüncü basın müzesi olan Çemberlitaş’taki Basın Müzesi’ni gezdiler

Okulumuz 11 IB Coğrafya Öğrencileri “ENO TREELYMPICS 2015”te Okulumuz 11 IB Coğrafya öğrencileri, IB Coğrafya öğretmeni Necef ZALOĞLU danışmanlığında 8-10 Aralık 2015 tarihlerinde, ENO(ENVIROMENT ONLINE) davetlisi olarak Özyeğin Üniversitesinde düzenlenen “ENO TREELYMPICS2015”etkinliğine katıldılar. Ekonomik, ekolojik ve sosyal yararlar bakımından toplumların gelişmesinde, kalkınmasında, refahında ve sağlığında en büyük katkıyı sağlayan stratejik öneme sahip doğal kaynaklarımızdan biri olan, ormanlarımızın korunması, geliştirilmesi konusunda bilinç yaratma adına kurulan ve merkezi Finlandiya’da olan ENO(ENVIROMENT ONLINE), Özyeğin Üniversitesinde düzenlenen ENO TREELYMPICS 2015 etkinliği, ENO Türkiye koordinatörü Ülkü GÜRSOY ‘un ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Burada ayrıca Direction of International Leaf Rachel BOYLE ile sohbet etme imkânına ulaşan öğrencilerimiz, etkinlik sonunda kendilerine hediye edilen fıstık çamlarını dikerek sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulundular.

Asma Uluslararası Matematik Yarışması (Amerıcan Scholastıc Mathematıcs Assocıatıon) Okulumuzun ikinci kez katıldığı ve 6 sınavdan oluşan “ASMA ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASI” nın birinci sınav sonuçları açıklanmıştır. Bu sonuca göre okulumuz Türkiye’den katılan tüm okullar arasında 3. sırada yer almıştır. Dijital Teknoloji ile Kitap Okumak Çok Daha Eğlenceli

Marmara Koleji yabancı dil bölümü öğretmenleri, öğrencilerinin ilgi alanları ve okuma yeteneklerine göre okuyabilecekleri 5.000’e yakın kitaptan oluşan, multimedia destekli dijital kütüphane sistemi  “Myon” ile ilgili hizmet içi eğitim semineri için bir araya geldiler. Yabancı dil öğretmenlerimiz, öğrencilerinin okuma faaliyetlerini nasıl raporlayıp değerlendirme yapabileceklerini tartıştılar ve bu sistemi en verimli şekilde nasıl kullanabilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Özel Marmara Koleji Öğrencileri, Marmara Eğitim Köyü’nde yer alan çiftlikte Permakültür Tarımı (Organik Tarım) yaparak çeşitli ürünler yetiştirdiler. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında, Coğrafya Öğretmeni Sedat Toy rehberliğinde, önce “Permakültür Sürdürülebilir Organik Tarım Eğitimi”ni alan 10. Sınıf öğrencileri, daha sonra öğrendikleri yöntemleri okulumuzda uygulamaya başladılar. Okulumuzun içindeki çiftlikte yer alan büyük cam seraların içinde ve dışındaki bostanlık alanda birçok ürün yetiştirdiler. Büyük ve küçükbaş hayvan ağıllarının da bulunduğu gübreyi kullanmayı, toprağı işlemeyi ve zararlı otlardan ayıklamayı, bitkisel ilaçlama yöntemlerini, tohum seçmeyi ve fide ekmeyi öğrenen öğrencilerimiz gelecek için çok değerli olan “Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri”ni öğrenip uygulama deneyimini yaşadılar. Öğrencilerimiz şimdi de kış tarım ürünlerini ekmeye başlayacaklar.

Özel Marmara Koleji Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Kulübü öğrencileri, Tarih öğretmeni Zülal Eroğlu ve İngilizce Öğretmeni Sitem Sipahi danışmanlığında, Enka Okulları’nın 11- 14 Aralık tarihleri arasında düzenlediği Ulusal Gençlik Forumu’na (EYF) katıldılar. 21.yüzyıl Dünyası’nın siyasi, ekonomik ve teknolojik gelişmelerinin tartışıldığı parlamentoda; insan hakları, büyüme, kalkınma, endüstri, araştırma, enerji, sivil hak ve özgürlükler, ekonomi, kültür ve eğitim, güvenlik komitelerinde görev alan öğrencilerimiz dört günlük yoğun akademik çalışmalarının sonucunda sertifika almaya hak kazandılar. Okulumuzu başarıyla temsil eden, konferans sürecindeki katılımları ve komitelerini temsilen yaptıkları konuşmalar ile dikkat çeken öğrencilerimiz; Deniz Oruç ,Ceren Erdoğdu, Sinem Özdemir, Özge Atlı, Melisa Candan, Yağmur Kırali ve Eralp Karduz’a  teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

4 Ekim Hayvanları Koruma günü dolayısıyla okulumuzda yardım kampanyası düzenlendi . Toplanan kuru mama ilaç ve gazeteler Tuzla Hayvan Barınağı’na yapılan ziyaret ile teslim edildi.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Mustafa Necati Bey Öğretmen Huzurevi’nde kalan emekli öğretmenler Sosyal Dayanışma Kulübü ve IB öğrencileri ile birlikte Toros Canavarı adlı oyunu izlediler.

Okulumuzun Engelsiz Düşler Kulübü öğrencileri, kulüp rehber öğretmenleri İrem Piperoğlu ve Melek Ekşi eşliğinde, engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri sanat yoluyla topluma kazandırmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren “Düşler Akademisi”ni ziyarete gitti. Düşler Akademisi’nin bir alt projesi olarak hayata geçen eğitim atölyelerinden biri olan “Düşler Mutfağı” engelli ve sosyal dezavantajlı öğrenciler ile Marmara Koleji öğrencilerinin buluşma noktası oldu. Keyifli ve bir o kadar da anlamlı bir gün geçiren öğrencilerimiz, yeni dostluklar edinip bu eğitim atölyesinde hep birlikte kurabiyeler yapıp unutulmaz bir gün geçirdiler.

Marmara Koleji 11-B sınıfı öğrencisi Ayla Şentürk  6-8 Kasım 2015 tarihlerinde Avrupa Gençlik Parlamentosu tarafından düzenlenen  Finlandiya’nın Kuopio şehrinde gerçekleşen “Regional Sessions of Finland” isimli konferansta Medya Takımı Sorumlusu ve gazeteci olarak görev aldı. Komitelerin yaptığı çalışmaları takip eden öğrencimiz, yazdığı çeşitli makaleler ve konferans genel  başkanı Fahad Saher ile yaptığı başarılı röportajla dikkatleri üstüne çekti.

Yaşanabilir Bir Dünya İçin Fidan Dikelim. Radyo TV Programcılığı Dalı’nda eğitim gören Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencileri, kısa adı ÇEKÜL olan Çevre ve Kültür Değerlerine Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın fidan dikme etkinliğine katıldı.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.