Öğrencimiz ÇİĞDEM ÇITAK’ın AFS Başarısı

Özel Marmara Koleji öğrencisi Çiğdem Çıtak, girdiği yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olarak AFS kültürler arası değişim programında, bir eğitim-öğretim yılını yurt dışında okuma hakkını kazanmıştı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 10. sınıfı İtalya’nın Treviso şehrindeki “Liceo Primo Levi” okulunda okuyan öğrencimiz, bu yıl okulumuza dönerek 11-IB sınıfında yeni eğitim öğretim yılına başlamıştır.

Öğrencimiz, İtalya’da farklı bir kültürde öğrenci olmanın kendisi için zorlu bir deneyim olduğunu,  bu zorlukları yaşamanın ufkunu geliştirdiğini ve kendisine olgunluk kazandırdığını söyledi. İtalya’da İtalyanca öğrenen Çiğdem Çıtak, sıradaki hedefinin önümüzdeki ay sınava girerek İtalyanca B2 sertifikasını almak olduğunu belirtti.

Tebrikler Çiğdem Çıtak.