Okul Müdürümüzden

Okulumuzun internet sitesi, Özel Marmara Lisesi’nde öğrencilere sağlanan akademik, kültürel, sportif ve sanatsal olanaklarla ilgili bilgilere kolaylıkla ulaşılabilmesini ve kurumumuzun farkının internet aracılığıyla da görülmesini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda sitemizde okulumuzun misyonuna, vizyonuna, eğitim-öğretim hedeflerine, öğrencilerimizin başarılarına, sorumluluklarına, yıl içi çalışma takvimine ve fiziki olanaklarımızla ilgili yazılı ve görsel dokümanlara yer verilmiştir.

Bir "Dünya Okulu" olan okulumuz,  1965 yılında kurulup uluslararası okullarla ilgili en büyük eğitim kuruluşu olan CIS (Uluslararası Dünya Okullar Konseyi)  tarafından 2008 yılında akredite edilmiştir.

Bir "Dünya Okulu" olmanın sorumluluğuyla Rotary Uzun Dönem Değişim Programı’yla isteyen öğrencilerin yurt dışında eğitim alarak dünyayı tanımasına ya da farklı ülkelerin öğrencilerine ev sahipliği yapılarak ülkemizin tanıtılmasına imkân verilmekte, AFS’nin(Türk Kültür Vakfı’nın) öğrenci değişim programıyla kültürler arası eğitimin dünya üzerinde yaygınlaşmasına destek olunmaktadır.  Adı geçen ve bunların dışında yürütülen öğrenci-öğretmen değişim projeleri hakkında da sitemizden bilgi edinilebilir.

Okulumuz rehberlik merkezinin iki aylık periyotlarla çıkardığı TERAPİ adlı dergide velilerimize ve öğrencilerimize farklı konularda ışık tutulmaktadır. Marmara Anadolu Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin emeğiyle senede iki kez AVAZ adlı gençlik dergisi yayımlanmaktadır. Dergilerimizin geçmiş sayılarına da sitemizden ulaşılabilmektedir.

Eğitim ve öğretimde her geçen yıl kendini geliştirmekte olan kurumumuz görüş ve önerilerinize açıktır. Bizlere iletmek istediğiniz düşüncelerinizi sitemizin ilgili biriminde paylaşabilirsiniz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.