Okullar Deney Yapıp Yarışarak Eğlendiler.

Özel Marmara Koleji II. “MikroLab. Deney Yarışması”, ortaokullar arasında, öğrencilerin bilimsel becerilerini uygulayabilmelerine ve yaratıcılıkta kullanabilecekleri çeşitli yaklaşımları değerlendirebilmelerine olanak sağlamak amacıyla “Deney Tasarla ve Uygula” sloganıyla 25 Mart 2015 tarihinde yapılmıştır.

Bu yarışma, öğrencilerin sahip oldukları bilgiyi kullanma kabiliyetini ölçen deneysel bir yarışmadır. Yarımaya İstanbul il genelinden 22 okul katılmıştır. Katılan okullar toplam 46 takım halinde yarışmışlardır. En iyi grup dalında İELEV ÖZEL ORTAOKULU, en iyi rapor yazımı dalında ÖZEL İSTANBUL ORTAOKULU, teşvik ödülü dalında ise ÖĞRETMEN SELMA AKAY ORTAOKULU ödül almaya hak kazanmışlardır. Yarışmamızın ilk üç derecesi ise şöyledir:

MİLLİ EĞİTİM VAKFI ORTAOKULU birinci, ÖZEL DERYA ÖNCÜ ORTAOKULU ikinci, İTÜ DR.NATUK BİRKAN ORTAOKULU öğrencileri ise üçüncü sırada yarışmayı başarıyla tamamlamışlardır.

Geleceğin bilim insanları olma yolunda bu güzel güne katılan tüm okulların, öğrenci ve öğretmenlerini kutluyor, yarışmaya katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.