Okulumuz Hakkında

Özel Marmara Fen Lisesi Milli, Eğitim Bakanlığı Fen Liseleri Yönetmeliğine göre merkezi sistemle öğrenci kabul eden ve eğitim veren bir okuldur. Okula kayıtlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu takvime göre yapılmaktadır.

1993 yılında eğitim öğretime başlayan Özel Marmara Fen Lisesi’nde öğretim süresi 4 yıldır. Özel Marmara Fen Lisesi, Marmara Eğitim Kurumlarının tüm okulları gibi öğrencilerini akademik ve sosyal yönden üst düzeyde yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu nitelikte öğrencilerin yetiştirilmesi amacıyla Marmara Eğitim Köyü’nün tüm Fen, Sosyal ve Sportif imkânlarının yanı sıra Başta Maltepe Üniversitesi olmak üzere diğer bilimsel kuruluşlarla işbirliği yapılmaktadır. Bu amaçla öğrencilerimizin başta TÜBİTAK olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların düzenlediği olimpiyat ve proje yarışmalarına katılımları teşvik edilir. Ayrıca özellikle son sınıfta yoğunlaştırılan üniversite giriş sınavlarına hazırlık çalışmaları yapılır ve bu çalışmalar periyodik olarak yapılan konu tarama ve deneme sınavları ile sınanıp eksik kalan konuların ve becerilerin geliştirilmesi için ek çalışmalar yapılır.