Yabancı Dil Politikası

Bodrum Marmara Kolejinde 9.sınıf düzeyinde 11 saat, 10.sınıf düzeyinde 10 saat ve 11.sınıf düzeyinde 4 saat İngilizce dersi verilmektedir. Dil alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilerimiz için 11.sınıftan itibaren DİL sınıfı seçeneği sunulmaktadır. 11-DİL sınıfında 14 saat ve 12-DİL sınıfında 11 saat İngilizce dersi verilmektedir.

9-10-11.sınıf düzeylerinde İngilizce seviye sınıfları oluşturulmaktadır. 9. sınıftan başlayarak İngilizce derslerinde IB programına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. IB diploması, yurt içi ya da yurt dışı üniversitelerini hedefleyen öğrencilerimiz için İngilizce yetkinliğini kanıtlayan gerekli ve geçerli bir diplomadır.

İngilizce derslerinin yanında öğrencilerimize haftada iki saat olacak şekilde ikinci yabancı dil alanında Almanca ve Fransızca dil seçenekleri sunulmaktadır.