"80 müzik sözü,80 sanat gözü-Barış Manço

Meslek Lisesi 11-A Sınıfı ile Farklı Sanatlara Farklı Bakış Açıları (“Nerden Geldik Buraya?” ve "80 müzik sözü,80 sanat gözü-Barış Manço”  illüstrasyon Sergisi)

13 Kasım 2015 Cuma günü, Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi 11-A sınıfı öğrencileri Türk Dili Edebiyatı ve sınıf öğretmenleri Suzan Balkanlı eşliğinde, Galata ve Beyoğlu’na bir gezi düzenlemişlerdir. Öğrenciler önce SALT GALATA’daki Türkiye'nin yakın geçmişi ile bugünü arasındaki ilişkiyi görünür kılmayı amaçlayan ve 12 Eylül 1980 darbesinden sonra ortaya çıkan toplumsal hareketler ve popüler kültür öğeleri üzerinden Türkiye'nin yakın geçmişini gözler önüne seren; reklam filmi, dergi, fotoğraf, video gibi arşiv materyalleri ve sinemadan örneklerle 1980'ler değerlendirmesini yapan “Nerden Geldik Buraya?”adlı sergiyi ziyaret edip fotoğraf çekerek izlenimlerini yansıtmışlardır. Sonrasında Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki "80 müzik sözü,80 sanat gözü-Barış Manço” illüstrasyon sergilerini ziyaret ederek mesleki alanlarıyla ilgili farklı bakış açıları edinmişler ve fikir sahibi olmuşlardır.