Sosyal Duygusal Öğrenme

Özel Marmara Anaokulu olarak çocuklarımıza verdiğimiz akademik etkinliklerin yanında arkadaş ilişkileri, empati, duygu yönetimi, öğrenme becerileri ve problem çözme gibi konularda da çocuklarımızı bilinçlendirmenin önemli olduğunu düşünmekteyiz.

Son derece önemli olan bu becerileri çocuklarımıza kazandırmak için okulumuzda 2. Adım: (Sosyal ve Duygusal Becerileri Geliştirme ve Şiddeti Önleme) programını uyguluyoruz. Bu program kapsamında çocuklarımıza belirlenmiş olan haftalık konuları yaş gruplarına uygun olarak hazırlanmış hikaye kartları ve kuklalar eşliğinde anlatıyoruz. Ayrıca ev etkinlikleri ile pekiştirme çalışmaları yapıyoruz.

Çalışmalarımızı öğretmenlerimizin rehberliğinde keyifle ve eğlenerek uygularken aynı zamanda da duygularımızın ne kadar önemli olduğunun farkına varıyoruz.