2018 “Yükseköğretime Dokunmak” Projemiz;

Dördüncüsünü planladığımız ve başarı ile sürdürdüğümüz “Yükseköğretime Dokunmak” projemiz kapsamında bu yıl da 5 Mart – 16 Mart tarihleri arasında T.C. Maltepe Üniversitesi ile işbirliği yaparak 11. sınıf öğrencilerimizin üniversitede akademik yaşam ve bölümlerde alacakları derslerle ilgili yeni deneyimler edinmelerini sağladık.

Sayısal puan türünde üniversite hedefleyen öğrencilerimiz Mühendislik Fakültesinde Endüstri Mühendisliği bölümünde Üretim Planlama ve Kontrol, Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Bilgisayar Ağları, Mimarlık Fakültesinde Tasarım İletişim Teknikleri derslerine katıldılar. Tıp Fakültesinde ise genel tıp eğitimi ile ilgili bilgi alırken Biyokimya dersine bir süre katılarak laboratuvarları inceleme fırsatı buldular.

Eşit ağırlıklı puan türünde bölüm hedefleyen öğrencilerimiz Hukuk Fakültesinde İdare Hukuku, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümünde Kişilik Kuramları, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi bölümünde İthalat ve İhracat yönetimi derslerine katıldılar.

Yabancı Dil puanı ile tercih yapmayı hedefleyen öğrencilerimiz ise Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde Dil Becerilerinin Öğretimi dersine katıldılar.

Sözel alanda yükseköğretim hedefleyen öğrencilerimiz; İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde Filim Yapım Uygulamaları, Güzel Sanatlar fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde, Pastacılığa Giriş, Grafik Tasarım bölümünde ise Fotografi derslerine katılarak akademik yaşantıyı deneyimlediler.

Her yıl bizimle işbirliği yaparak öğrencilerimizin “yükseköğretime dokunmalarına” fırsat veren T.C. Maltepe Üniversitesi Yöneticilerine ve öğretim üyelerine en içten dileklerimizle teşekkür ederiz.