5 M – ATAŞEHİR HAYVAN BARINAĞI ZİYARETİ

“Deneyimlerimizi paylaştıkça yaşamı daha iyi anlar, hep birlikte zenginleşiriz.” felsefesiyle başlattığımız bu kapsamlı projemizin ilk adresi Ataşehir Hayvan Barınağı. Okul toplumumuzda başlattığımız “Hayvan Barınağına Yardım” kampanyasını duyurmak için anaokulundan lise sona kadar yaptığımız sınıf ziyaretleri, arkadaşlarımızdan gelen yardımları toplama ve Ataşehir Hayvan Barınağına ulaştırma süreci; yorucu geçse de hayvan dostlarımızın bazı ihtiyaçlarını karşılayabilmiş olmak yaşanabilecek en büyük mutluluklardan biriydi bizim için. Bu mutluluğa dâhil etmek istedik sizleri de. Gördüklerimizi, duyduklarımızı sizlerle paylaşmak istedik ve en önemlisi de teşekkür etmek istedik katkıda bulunanlara.Minik yavrulara götürdüğümüz battaniyeler ve örtülerle yataklar yapılırken biz de işin bir ucundan tuttuk. O yavruların bu soğuklarda artık üşümeyeceğini bilmek, az da olsa, içimize su serpti. Onlarca köpek, kafesinden çıkarılıp dolaştırılmayı beklerken ve bize yalvaran ama sevgi dolu gözlerle bakarken biz, bu dostlarımızın gezdirebildiğimiz kadarını gezdirdik. Ayrıca orada “cuma gönüllüleri”yle tanıştık ve bu vesileyle her günün ayrı gönüllüsü  olduğunu öğrendik. Tanıştığımız gönüllülerden biri doktor, biri mimar, biri de gazeteciydi. O güzel insanlarla aynı amaca hizmet etmek, doğru bir şeyler yaptığımıza inanmak, yararlı olduğumuzu hissetmek, yaşamı ne denli anlamlı kılıyorsa bunları paylaşmak da bir o kadar önemli. ” diyor  duygularını anlatırken 10 C öğrencileri Berat ERDEM, Berk GÜNAY, Çağatay BİRIŞIK, Aydın ARSLAN ve Murat Can KALKAVAN. Onlar bu projenin gizli kahramanları.