BEST BUDDIES TURKEY KULÜBÜ EŞLEŞTİRME HABERİ

Beş yıl önce öğrencimiz ile yürütmeye başladığımız “Engelli ve Sosyal Dezavantajlı  Gençlerle  El Ele” projemizi 2018 -2019 eğitim-öğretim yılında Best Buddies Turkey programı içerisinde yer alarak bütün enerjimizle devam ettiriyoruz. Hedefimiz, beş yıl önce kurduğumuz  “Engelsiz Düşler” kulübündeki gönüllülük çalışmalarımızı sosyal projelerle zenginleştirmek ve yürüttüğümüz çalışmalarımızı geliştirmektir. Bu amaçla Özel Marmara Eğitim Kurumlarının uluslararası bir sivil toplum girişimi olan toplumdaki zihinsel ve gelişim engelli bireyleri oldukları gibi kabul etme ve kabul görme yolunda adım atılmasına aracı olan Best  Buddies Turkey programına bu yıl da gönüllülerimiz  ile birlikte  devam etmenin gururunu  yaşıyoruz.

Yolculuğumuza beş yıl önce arkadaşımız Elif Daşdemir öncülüğünde altı arkadaşımızın, engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere  kültür ve sanat  eğitimlerinin  verildiği  Düşler Akademisindeki  gönüllü çalışmaları ile başladık. Soyut kurguların somut hale dönüştüğünü görmenin verdiği sevinçle yolumuza bu yıl on beş öğrencimizle devam ediyoruz.  Beşinci yılımızda Özel Marmara Eğitim Kurumları bünyesinde bu projeyi kardeş okul olarak Mediha Turhan Tansel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi  ile yürütmenin  mutluluğunu yaşıyoruz.

 09.01.2019 Çarşamba günü Marmara Eğitim Kurumlarında beşincisini yaptığımız eşleştirme töreninde, gönüllü öğrencilerimiz ile buddieleri eğlenceli anlar yaşadıktan sonra hep birlikte tanışma yemeği yenildi. Törenin sonunda Marmara Eğitim Kurumları, başarı ile devam ettirdiği Best Buddies Turkey projesinin akreditasyonluk sertifikasını, Best Buddies Turkey Program Koordinatörü Sayın Fidan KARAAHMETOĞLU’nun elinden kulüp rehber öğretmenleri Melek KARAHAN ve Damla ULUÖZ MEMİŞ kurum adına teslim aldılar.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında projemizin dört adet toplu etkinliğinin yapılması planlanmıştır. Bunun ilk adımı olarak Mediha Turhan Tansel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ziyaret edilip, öğrencilerimiz buddielerinin derslerine girip, birlikte vakit geçireceklerdir.