Marmara Kolejinde Birleşmiş Milletler Günü Etkinliği

2. Dünya Savaşı’ndan sonra bir daha böyle bir savaş olmaması, ulusların barış içinde kardeş gibi yaşaması ve uluslararası sorunların bir örgüt tarafından barışçıl yollarla çözülmesi için 24 Ekim 1945’te “Birleşmiş Milletler Örgütü” kuruldu. Bu gün tüm dünyada “Birleşmiş Milletler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Okulumuzda da bugün, lise öğrencilerimiz Birleşmiş Milletler Örgütüne üye ülkelerin bayraklarını, dil unsurlarını, tarihi-turistik yerlerini, önemli kişilerini, geleneksel kıyafet ve mutfak kültürlerini bir araya getirerek kendi sınıf panolarını renkli bir şekilde hazırlayıp, çeşitli ikramlarda bulunup hem eğlenmişler hem de ülkeler hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. Etkinlik sonrasında birinci olan sınıf, kasım ayının ilk haftası serbest kıyafet ile okula gelmeye hak kazanmıştır. Etkinliğimiz barış mesajları ile sona ermiştir.