Seminer | ‘‘Çocuk Eğitiminde Pozitif Disiplin = Öz Denetim’’
  • Uzm. Psikolog Gülçin Karadeniz
  • 17 Şubat 2018 / 10.00 -12.00
  • İstanbul Özel Marmara İlkokulu-Ortaokulu

Disiplin, çocuğun sahip olduğu sorumluluklarıyla yaptığı hareketlerinin, doğal ve sosyal sonuçlarını kabul etmesidir. Bu da ancak çocuğunun davranışı içselleştirmesi ile sağlanabilir, dıştan gelen bir zorlamayla olmaz. Zorlama geçici çözümler sağlayacağı gibi çocuğun bir sonraki istenmeyen davranışını da pekiştirebilir.

Seminerimizde, “Peki ebeveyn olarak ben ne yapabilirim?”, “Sınır koymak ve disiplin sağlamak çocuğa hayır demek midir?”, “Disiplin onun davranışlarını kısıtlamayı mı gerektirir?”, “Bu işin ayarı nedir?” gibi öz denetim (iç disiplin) mekanizmasının geliştirilmesine dair sorulara yanıt olacak bilgiler paylaşılacaktır.