TOEFL Sınav Duyurusu

Sayın Velimiz,

Öğrencilerimizin İngilizce seviyelerini belirlemek, iletişim becerilerini ölçmek ve elde edilen verilerle öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına göre müfredatı yönlendirebilmek için TOEFL sınavları uygulamaktayız.
Bu sınavlar Avrupa Ortak Dil Referans Çerçevesine göre objektif bir değerlendirmeye imkan vermektedir ve sınav sonucunda alınan sertifikalar ulusal ve uluslararası çeşitli program ve üniversitelerde geçerlidir.
2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Kolej HZAB, 9ABC, 1OABC, 11ABC ve Fen Lisesi 9A, 10A ve 11A sınıfları için planlanan TOEFL seviye belirleme amaçlı 1. sınav sene başında uygulanmıştır. Ancak, okulların kapanıp, uzaktan eğitime geçilmesi ile sınavın sene sonu kazanımlarını ölçmeyi hedefleyen ikinci aşaması gerçekleştirilememiştir.
Sınavın çevrimiçi uygulanması bazı öğrencilerimizin kamera ve mikrofonlarında arızalar olduğundan sağlıklı olmayacaktır.
Bu nedenle, yapılamayan TOEFL sınavı Milli Eğitim Bakanlığının açıklayacağı akademik takvime göre 2020-2021 eğitim-öğretim yılının başında gerçekleştirilecektir.
Bu durumda velilerimiz 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında TOEFL sınavı için 2 yerine 1 sınav ücreti ödeyecektir.

 

Mehmet ALKAN
Okul Müdürü

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.