IB PYP Sergi ve Etkinliklerimiz

PYP Sergisi,  Bodrum Özel  Marmara İlkokulu,  4. Sınıfın sonunda yapılan bir kutlamadır. Öğrencilerimiz ilgilerini çeken, merak ettikleri ve araştırmak istedikleri bir konuyu grup olarak yada bireysel olarak  belirlerler.  Her gruba okulumuz öğretmenlerinden birer mentor atanır. Öğrencilerimiz mentorlarının rehberliğinde araştırmalarını yaparlar ve Sergi günü tüm okul toplumuyla paylaşırlar.

PYP sergisi, öğrencilerimizin, ilkokul yılları boyunca geliştirdiği becerileri, öğrenen profil özelliklerini, anlayışlarını ve bilgilerini aktardığı bir şenlik niteliğinde kutlanır. Her öğrencinin özne olduğu okulumuzda, bir üst öğrenime geçiş törenidir.  Seçtikleri konu ile ilgili araştırma süreçlerini, neler yaptıklarını, öğrendikleri bilgileri, ortaya çıkardıkları ürünleri paylaşırlar ve geri dönüt alırlar.

Pandemi süresince okulumuzda online olarak gerçekleşen sergimiz, 2021-2022 yılında tekrar yüz yüze organize edilmeye başlanmıştır.