Kayıt Bilgileri

ÖĞRENCİ KAYIT VE NAKİL İŞLEMLERİ

• Öğrenci kayıt ve nakil işlemleri MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne uygun olarak e-okul üzerinden yapılır.
  • Özel Marmara İlkokulu’na kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velileri, okulumuzun eğitim-öğretim programı ile ilgili bilgi almak için okul idaresinden randevu alırlar. İlgili birimin eğitim yöneticisi tarafından öğrenci velisi ile yapılan görüşmede günlük işleyiş, müfredat programı, okulumuzun çerçeve programı, okutulan dersler, ders programı, ölçme-değerlendirme sistemi, veli-öğretmen iletişim sistemi, etkinlikler, okul sonrası ve hafta sonu çalışmaları, okul ücreti hakkında detaylı bilgi verilerek okul tanıtımı yapılır.

ARA SINIFLARA KAYIT

• 5, 6, 7 ve 8. sınıflara kayıt başvurusunda bulunan öğrencilerle öncelikle bir rehberlik görüşmesi yapılır ve ardından sınıf seviyelerine göre sınav uygulanır. Yapılan görüşmenin ve sınavın sonucu veli ile paylaşılır. Öğrencinin okul değiştirmesi rehberlik açısından olumlu görülüyorsa kayıt onaylanır.
  • MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ne uygun olarak yapılan seviye tespit sınavı (başka okulların 4, 5, 6 ve 7.  sınıflarında okuyan öğrenciler için) ve rehberlik görüşmesi yapılarak öğrenci alınır.
  • Ara sınıflarda boş kontenjan olması durumunda başvuru sırasına göre ‘MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Nakil İşlemleri’ ne uygun olarak nakil işlemleri yapılır.

Önemli Not: Kayıt tarihimiz kontenjanımızla sınırlıdır.