Yabancı Diller

MİSYONUMUZ

Avrupa Dil Çerçeve Programı kriterleri doğrultusunda hem İngilizce hem de seçtikleri ikinci yabancı dilde kendilerini sözlü ve yazılı olarak etkin bir şekilde ifade edebilen öğrenciler yetiştirmek, farklı kültürleri tanıyan ve saygı duyan entellektüel dünya vatandaşları olmalarına katkıda bulunmaktır.

VİZYONUMUZ

Ülkemizde ve dünyada saygınlığı kanıtlanmış bir üst öğretim kurumunda mükemmel yabancı dil becerileri ile fark edilen öğrenciler yetiştirmektir.

MÜFREDAT

Marmara Eğitim Kurumlarında İngilizce öğretimi anaokulunda 3 yaşında başlar.8.sınıfın sonunda Avrupa Ortak Dil Kriterleri çerçevesinde B2 derecesinde tamamlanır. İkinci yabancı dilde eğitim ise 3. sınıfta Almanca, Fransızca veya İspanyolca seçimi ile başlar ve 8. Sınıfın sonunda A2 seviyesi ile tamamlanır.  Öğrenciler bu süreçte her iki yabancı dilde de dört dil becerilerini (dinleme, konuşma, okuma, yazma)geliştirirler.

Hem İlkokul hem de Ortaokul yabancı dil derslerinde öğrencilerimiz temel dil kurallarını öğrenmenin yanı sıra sorgulamaya, araştırmaya ve bilgiye ulaşmak için yabancı dili etkin ve doğru bir şekilde kullanmaya yönelik çalışmalar yaparlar.

Marmara Eğitim Kurumları öğrencileri uluslararası düzeyde İngilizce bilgilerini sınamak için tüm dünyada geçerliliği ve güvenirliliği olan Cambridge Üniversitesi İngilizce Dil Yeterlilik sınavlarına girerler. Özel Marmara İlkokulumuzda, 3. sınıflar STARTERS, 4. sınıflar MOVERS sınavlarına katılabilirler. Özel Marmara Ortaokulumuzda ise 5. sınıflar FLYERS, 6. sınıflar KET ve 7. sınıflar PET sınavları ile devam ederler. Öğrencilerimizin her yıl bu sınavlarda İstanbul ve Türkiye ortalamalarının üzerinde başarı elde etmesi, okulumuzun dünya standartlarında bir İngilizce öğretim programı yürüttüğünün önemli bir göstergesidir.

Almanca, Fransızca veya İspanyolca seçen öğrencilerimiz ise 7. sınıfta Alman, Fransız ve İspanyol Kültür Derneklerinin yaptıkları uluslararası geçerliliği olan sınavlara ( DELE, FIT ve DELF ) katılırlar. 2. Yabancı dilde de öğrencilerimiz A2 seviyesinde girdikleri bu sınavlarda başarıları ile bizi gururlandırmaktadırlar.

Özel Marmara Eğitim Kurumlarında İlkokul öğrencileri yabancı dili öğrenmeyi hedefleyen bir dil programı içerisinde yer alırlar.

Ortaokul öğrencilerimiz ise yabancı dili öğrenirken öğrendikleri dil aracılığı ile farklı alanlar hakkında bilgi sahibi olma, eleştirel düşünebilme, farklı kültürleri araştırma ve saygı duyma, yabancı dildeki yazılı ve görsel yayınları takip edebilme, yaratıcılıklarını yabancı dilde yaptıkları projelerde de sergileyebilme becerilerini geliştirirler.

Yabancı Diller Bölümü olarak öğrencilerimizin her sınıf seviyesinde IB öğrenen profil özelliklerini yansıtmaları öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Amacımız etkin yabancı diller becerileri ile donatılmış, araştıran, sorgulayan, bilgili, ilkeli, açık fikirli, duyarlı, iyi iletişim kurabilen, eleştirel düşünebilen, dengeli, risk alabilen ve öğrenmelerini gözden geçirerek kendini yansıtabilen, diğer kültürlere saygılı bireyler olarak yetiştirmektir.