Eğitim Modelimiz

1993 yılında eğitim öğretime başlayan Özel Marmara Fen Lisesinde öğretim süresi 4 yıldır. Özel Marmara Fen Lisesi Marmara Eğitim Kurumlarının tüm okulları gibi öğrencilerini akademik ve sosyal yönden üstün düzeyde yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu nitelikte öğrencilerin yetiştirilmesi amacıyla Marmara Eğitim Köyünün tüm Fen, Sosyal ve Sportif imkanlarının yanı sıra başta Maltepe Üniversitesi olmak üzere diğer bilimsel kuruluşlarla işbirliği yapar. Bu amaçla öğrencilerimiz başta TÜBİTAK olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların düzenlediği olimpiyat-proje yarışmalarına hazırlanır ve öğrencilerimizin katılımları teşvik edilir. Ayrıca özellikle son sınıfta yoğunlaştırılan üniversite giriş sınavlarına hazırlık çalışmaları yapılır.Bu çalışmalar periyodik olarak yapılan konu tarama ve deneme sınavları ile sınanıp eksik kalan konuların ve becerilerin geliştirilmesi için ek çalışmalar yapılır.