FIT

FIT SINAVI

Fit sınavları, 10-16 yaş arasındaki çocuklar ve gençlere yönelik Uluslararası geçerliliğe sahip resmi bir Almanca sınavdır. Öğrencilerimizin hangi seviyeye geldiğini uluslararası segmentte belirleyen bir sınavdır. Üniversite girişi için bazı okullar A2; bazıları B2 seviye ister. Öğrenci bu sınavların sertifikasını okulumuzda kazanırsa Almanya’da hazırlık okumadan derslere girme hakkı kazanır. FIT sınavı Okuma, Dinleme, Yazma ve Konuşma (sözlü, grup olarak yapılır) bölümlerinden oluşur. Sınav dünyanın her yerinde aynı şekilde uygulanır ve değerlendirilir. Öğrencilerimiz hazır olduğunda İzmir Goethe Enstitüsünden hocalar gelir ve okulumuzda sınavı yaparlar. Sınavın okulumuzda yapılabilmesi için 20 öğrenci olması gerekmektedir. Yeterli sayı olmadığı taktirde öğrencilerimiz İzmir’de sınava girmektedirler. Fit sınavı Mayıs ya da Haziran aylarında yapılacaktır.