SAT

SAT (Scholastic Assessment Test) SINAVI

SAT sınavı The College Board tarafından uygulanan bir sınavdır. Bu sınav, Amerikan üniversiteleri tarafından aday öğrencilerin akademik yeteneklerini değerlendirmek için kullanılan standartlaştırılmış bir giriş testidir. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversite ve yüksek eğitim kurumlarına girerken kullanılır. SAT sınavı da ACT, GRE ve GMAT gibi yurtdışı lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerden bazı üniversitelere başvururken istenilen kriterler arasındadır. SAT sınavına sadece Amerika dışındaki öğrenciler değil aynı zamanda Amerikalı öğrenciler de girebilmektedir. Amerikan üniversitelerine giriş için bir sınav şartı aranmazken bu sınavdan alınan puan, Amerika’nın en prestijli üniversite ve eğitim kurumlarına yerleşilmesini sağlayacaktır. SAT sınavı SAT sınav merkezlerinde yapılmakta olup alınan sonucun 2 yıl geçerliliği bulunmaktadır. SAT sınavına öğrenciler dilediği kadar girebilir. Bununla ilgili herhangi bir limit bulunmamaktadır. SAT sınavı okuma, yazma ve dil, matematik üzere üç bölümden oluşur. 154 çoktan seçmeli soru içeren sınav yaklaşık üç saatte tamamlanır.