IB Diploma Programı

Kocaeli Marmara Eğitim Kurumları Uluslararası Diploma Programı

Kurumca benimsediğimiz “Dünya Vatandaşı Yetiştirmek” felsefemizle, öğrencilerimizin sadece ulusal değil, uluslararası başarılarla da kendilerini gerçekleştirmelerini hedefliyoruz.

2020 yılında IB (Uluslararası Bakalorya) Organizasyonu tarafından akredite edilmiş ve “Dünya Okulu” statüsü kazanmış okulumuzda IB Diploma Programını tamamlayan öğrencilerimiz, ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya gibi pek çok ülkenin üniversitelerine daha öncelikli giriş şansına sahip olmaktadırlar. Ülkemizde de birçok vakıf üniversitesi IB mezunlarına diploma puanlarına göre çeşitli oranlarda burs olanakları sağlamaktadır.

IB-DP Programına Devam etmek isteyen öğrencilerimizin;

10. Sınıf sonunda uygulanacak İngilizce dil yeterlilik sınavında 100 üzerinden en az 70 puan almaları ,

Veli ve Öğrenci ile yapılan Rehberlik görüşmesinde öğrencinin IB Programında eğitim almaya uygunluğuna  karar  verilmesinin yanı sıra öğrencinin,

• Düzenli okuma ve yazma çalışmalarını seven,
  • Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerine ve küresel sorunlara karşı duyarlı
  • Öz denetimi yüksek ve sorumluluk sahibi
  • Ders dışı çalışmaları (toplum hizmeti, sosyal sorumluluk projeleri, küresel hedef projeleri..)
  • İletişim becerileri, grup çalışmasına ve işbirliğine yatkınlık,
  • Uluslararası bilinç,
  • Akademik dürüstlük,
  • Sadece üniversiteyi kazanmak değil, hayat boyu öğrenme niteliklerine sahip olması gerekliliği bulunmaktadır.

Türkiye dışında lisans eğitimi almayı tercih eden öğrencilerimiz için değerlendirme kriterleri de uygunsa, 11 ve 12. Sınıfta IB Diploma programı önerilir. Bu vesile ile öğrencilerimiz mezun olduklarında çift diplomaya sahip olurlar.