“ARMABEY” Öğretmen Değişimi

Özel Marmara Koleji İngilizce Öğretmeni Aslı Kaşdarma ve Almanca Öğretmeni Serpil Okumuş Cenan, 16-22 Şubat 2014 tarihleri arasında Armabey Projesi kapsamında Yunanistan'ın Selanik şehrine giderek öğretmen değişimi programına katıldılar.

2008 yılından beri iki ülke arasında yürütülen karşılıklı ziyaretlerle öğretmenler, her iki ülkede eğitimi gözlemleme, kişisel olarak kültürlerarası öğrenme süreçlerine katkıda bulunma ve farklı kültürleri deneyimleme şansı bulmaktadırlar. Dostluk, kültürel etkileşim, kişiler arasındaki anlayışın güçlendirilmesi ve yabancı dilin geliştirilmesinin amaçlandığı bu projede  Marmara Koleji’nden bu yıl iki öğretmen Selanik'teki Aristoteles Koleji ve Mamalouka Yabancı Dil Okulu'nda derse katılırken, Aristoteles Koleji'nden İngilizce Öğretmeni Avgi Vafidou ve Mamalouka Okulu’ndan Almanca öğretmeni  Iliana Katsarou da bir hafta süre ile Marmara Koleji’nde derslere girdiler. Değişime katılan öğretmenler hem profesyonel bilgi alışverişi ve kültürlerarası değişim tecrübesi kazanma hem de İstanbul ve Selanik'in  tarihi güzelliğini keşfetme şansını yakaladılar.