Hanri Benazus'un Atatürk Sevgisi

Tüm yaşamı boyunca Atatürk’e ait orijinal fotoğrafları toplayan ve 4800 Atatürk fotoğrafıyla Türkiye’nin en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahip olan Hanri Benazus Marmara Eğitim Kurumları'nda öğrencilerle buluştu. Söyleşide öğrenciler ulu önder Atatürk'ü daha yakından tanıma şansını yakaladılar.

1930 yılında İzmirli bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Hanri Benazus’un Atatürk hayranlığı henüz yedi yaşındayken Atatürk’le karşılaşması ve Atatürk’le yaptığı sohbet ile başlamıştır. Bu karşılaşmayı ve Atatürk’e olan vefa borcunu hiç unutmayan Hanri Benazus, tüm hayatını Atatürk’e ait fotoğrafları toplamaya, onun hayatını ve felsefesini anlatan kitaplar yazmaya, yaptığı söyleşilerle Atatürk’ü yaşatmaya adamıştır.