Pierloti Sergisi Gezisi

6 Kasım'da Harbiyedeki Özel Notre Dame De Sion Fransız Kolejindeki Pierre Loti İstanbul Günleri Fotoğraf Sergisine Modern Diller Klübü ve 11 yd öğrencilerinden Utku Mert Arıcan, Aybüke Gökçek,Deniz Sezgin, Elif Daşdemir, Tuğçe Tuncay, İlayda Yaşaraşkın, Zeynep Beste Karataş ile ziyarete gidildi. Gezimiz saat:12:10,15:00 arası gerçekleşti. Sergi okulun girişindeki salondaydı. Notre Dame De Sion Lisesi Basın Sorumlusu Mireille Sadege Hanım bize sergi hakkında bilgi verip, gezdirdi. Pierre Loti'nin fotoğrafçı kimliğinin yanı sıra çok güzel resimler yaptığını ve yazar kimliğinin de olduğunu öğrendik. Öğrenciler fotoğrafları ve resimleri çok beğendiler. Özellikle Pierre Loti'nin İstanbul'a olan hayranlığından dolayı , ülkesine döndüğünde evinde yaptırttığı Şark Köşesi öğrencilerin çok ilgisini çekti.O dönemde veroskop adlı makine ile çekilen fotoğraf dialarını ve veroskopu yakından görüp incelediler.