Semep 2016’nın “En”Leri Belli Oldu

Kısa adı SEMEP olan (South Eastern Medıterranean Envıronment Project) Güneydoğu Akdeniz Çevre Projesi’nin 2016 yılı “En”leri belli oldu.

Bu yıl Milli Eğitim Vakfı Koleji Özel Büyükçekmece Okulları’nın ev sahipliğinde 21 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen UNESCO-SEMEP Projesi’nin konusu; "Su Kaynaklarının ve Biyoçeşitliliğin Korunması” idi. SEMEP proje gününe “Konuşan Ağaç” adlı belgeseli ile katılan Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri, “ağaç” temasını işledikleri belgeselleriyle “En İyi Belgesel” ödülünün sahibi oldular. Danışman öğretmenleri Şadan Alptekin’le birlikte Deniz Arık, Alp Yılmaz ve Ramazan Can Gür’den oluşan proje ekibi, “Yaşanılabilir bir dünya için” yapılan çalışmaları anlattıkları belgesellerinde, özellikle toplumların “ancak doğa ve kültürle var olabileceklerini” vurguladılar.