ALMANYA ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI

Özel Marmara Koleji Yabancı Diller Bölümü 1999 yılından bu yana  Almanya ile öğrenci değişim programları yapmaktadır.Bu program dahilinde Almanya’nın Köln ve Berlin kentlerinde iki kardeş okulumuz bulunmaktadır . Bu yıl 05-15 Mayıs 2014 tarihlerleri arasında Walter Gropius Lisesi’nin Müdür Yardımcısı , 2 öğretmeni ve  12 öğrencisini   bir hafta süreyle okulumuzda ağırladık.Bir hafta boyunca misafirlerimiz öğrencilerimiz,Almanca öğretmenleri Serpil Okumuş Cenan ve Gülşen Aladağ ile birlikte  okul içi ve dışında aktivitelere  katıldılar.Akademik ve sosyal paydada farklı  iki kültürün  biraraya geldiği bu programda öğrencilerimiz Almanca ve İngilizce dillerini kullanarak pratik yapma fırsatını yakaladılar. İstanbul’un  tarihi ve doğal güzelliklerinin de gezildiği bu programda Alman öğrenciler aileler tarafından misafir edildiler. İadeyi ziyaretimizi ise 21-28 Haziran 2014 tarihleri arasında 15.kez gerçekleştireceğiz. Bu değişim  9.10. ve 11.  sınıf öğrencilerinden oluşan 12 kişilik bir öğrenci grubuyla yapılacaktır.