Hayalimi Paylaş Dans Yarışması

Onlar Hayalleri Paylaşmak İçin Dans Ettiler

Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi “Hayalimi Paylaş Projesi” yararına 26 Şubat 2016 Cuma günü Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda düzenlenen “Dans Yarışması” ile öğrenciler hem eğlendiler hem de gönüllülük bilinciyle bir çocuğu daha hayallerine kavuşturabilecek olmanın kıvancını yaşadılar.

Marmara Eğitim Kurumları Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri öğretmenleri İlknur Akgün danışmanlığında, okullarında altı yıldır Türkiye’deki tek lise olarak başarıyla sürdürdükleri “Hayalimi Paylaş Projesi” için bu yıl okullarında bir dans yarışması düzenlediler. Sunuculuğunu Melis Büyükoğlu ve İlayda Lafcı’nın, jüri üyeliklerini de Dünya Salsa Olimpiyatları Şampiyonu Yağız Bankoğlu, Maltepe Üniversitesi Dans Kulübü Eğitmeni İlayda Kurt ve Marmara Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Bahar Bora’nın üstlendiği yarışmaya günlerce hazırlanan yarışmacılar, birbirinden güzel dans performanslarını kendilerini soluksuz izleyen seyircilere sergilediler.

Tüm organizasyonu Meslek Lisesi11 Asınıfı öğrencilerinin yürüttüğü yarışmada birincilik modern dans performansıyla Hazırlık sınıfı öğrencisi Mina Birand’ın olurken, ikinciliği sergilediği hiphop caz dansıyla9 ASınıfı’ndan Zeynep Akın, üçüncülüğü de lirik dansıyla10 Asınıfı öğrencisi Tuğçe Özen kazandı. Yarışmaya İlayda Kurt’un partneri Kazım Çınar ve Meslek Lisesi 2008 mezunu Sinem Ergün’ün Yağız Bankoğlu’yla yaptığı danslar renk kattı. Her dansın hayallere biraz daha yakınlaştırdığı yarışma sonucunda elde edilen fonla Mart ayı içinde iki çocuğun daha hayallerini paylaşma şansı elde edilmiştir.

Hayalimi Paylaş Projesi, merkezi Amerika’da bulunan Make a Wish Bir Dilek Tut Türkiye Derneği’nin 3-18 yaşları arasındaki, ölümcül hastalık taşıyan çocukların, en büyük hayallerini "Yaşama gün katamazsınız ama güne yaşam ekleyebilirsiniz" sloganıyla bir gün içinde gerçekleştirerek yaşama tutunmalarını sağlarken, gönüllülük bilincini arttırma amacıyla lise ve üniversitelerde yürüttüğü bir sosyal sorumluluk projesidir. Dilekleri gerçekleştirebilmek için gönüllü öğrencilerin çalışmasının ön koşul olduğu projede, mutluluğun paylaşılarak çoğalacağına inanan Meslek Lisesi gönüllü öğrencileri, bugüne kadar çeşitli etkinliklerle gerçekleştirerek yedi çocuğun hayalini gerçekleştirdiler.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.