MARMARA KOLEJİ “5. MEF GENÇLİK PARLAMENTOSU”NA KATILDI.

26-29 Mart 2015 tarihlerinde MEF okullarında gerçekleştirilen etkinlikte,  Marmara Koleji “EYP Kulübü” , ülke sorunlarına çözümler üretmek üzere yer aldı. Öğrencilerin dört günlük çalışması ile aldığı kararlar, son gün genel kurulda oylandı ve yeterli oy sayısına ulaşan komiteler,  TBMM‘ ye gönderilmek üzere komite başkanlarınca açıklandı. Marmara Koleji  “EYP KULÜBÜ ” İngilizce öğretmeni Sitem Sipahi ve Tarih öğretmenleri Zülal Eroğlu danışmanlığında; Burcu Köksal, Gizem Hasgül, Ece Üstünay, Ece Bulut, Bora Urçar ve Ruba Güngör isimli öğrencilerle katıldıkları forumda komitelerdeki çalışmalarını başarıyla tamamlayıp sertifikalarını almaya hak kazandı.

Delegeler ve komite başkanları eşliğinde komiteler, Medya Ve Basın Hakları Komitesi, Çevresel Gelişim Ve Sürdürülebilirlik Komitesi, Barış Ve Uluslararası Güvenlik Komitesi, Aile,-Çalışma ve Sosyal İşler Komitesi, Eğitim, Kültür Ve Gençlik Komitesi, Avrupa Birliği Uyum Komitesi, Demokrasi ve İnsan Hakları Komitesi, Toplumsal Sağlık Komitesi, Sürdürülebilir Kalkınma ve Ticaret Komitesi başlıklarında toplanarak çözümler aradılar.