Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi Geleneksel Yıl Sonu Etkinliği 2015

     Özel  Marmara Anadolu  Meslek Lisesi öğrencileri her yıl Mayıs ayı içinde bir gün, bir yıl boyunca hazırladıkları projelerini bizlere sunmaktalar. Ancak bu yılki etkinliğimizin gerçekleştiği 13 Mayıs günü sadece ülkemiz için değil, tüm dünyanın üzüldüğü bir gün olarak tarihe geçti. Geçen yıl 13 Mayıs günü Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencimiz hayatını kaybetmiş, Türkiye bu büyük maden faciası ile sarsılmıştı. Program  Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçen Soma faciasında vefat eden madencilerimiz için  1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Okul Müdürümüz Mehmet ALKAN’ın açılış konuşmasının ardından  , öğrencimiz Melis BÜYÜKOĞLU programın içeriğini sundu.

      Etkinliğimize ilk olarak Meslek Lisesi öğrencilerinin Almanya’nın Hannover kentinde radyo televizyon alanında eğitim veren Multi Medya Okulu ile 2008 yılından beri yürüttüğü uluslararası mesleki eğitim projesinin 5. turunda Hannover’de gerçekleşen çalışmaların anlatıldığı video ile başlandı.

       Ardından Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin gönüllülük bilinciyle okullarında beş yıldır sürdürdükleri HAYALİMİ PAYLAŞ projesinin bu yıl ki dilek çocuğu, Emine Alpay’ın dilek gününün anlatıldığı “Hayallerime Yolculuk” adlı filmi izlendi.

       “Hayalimi Paylaş” projesinin anlatıldığı filmin ardından Meslek Lisesi11 ASınıfı öğrencilerinin hazırladıkları “Paralimpik Nedir?” konulu aktüel program yayınlandı.

        Bu programın ardından yine 11-A Sınıfı öğrencilerinin hazırladığı, sürekli değişen eğitim öğretim sistemi içinde öğretmen ve öğrencilerin yaşadığı zorlukların anlatıldığı  “Öğretmenim Canım Benim” adlı kısa filmi izledik.

        Bu kısa filmin ardından bu kez 11 B sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları, İstanbul’un eski semtlerinden biri olan ve bugün Anadolu’dan Avrupa yakasına geçişlerde İstanbulluların sıkça kullandıkları “Ayrılık Çeşmesi”nin tanıtıldığı aktüel program yayınlandı.

        “Ayrılık Çeşmesi”nin anlatıldığı programın arkasından 12/A ve 11/A-B Sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları B3 ve Dinazorların Şafağı adlı filmlerin fragmanları perdeye yansıdı.

        2 film fragmanın ardından ise 11 B sınıfı öğrencilerinin çekip montajladığı bir klip yayınlandı.

        Klibin arkasından “en büyük engel sevgisizliktir” diyerek iletişimin insan hayatındaki önemini vurgulandığı ve 11-B Sınıfı öğrencilerinim hazırladığı  “Seni Anlamak İstiyorum” adlı kısa film ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Trafik” konulu kısa film yarışmasında okulumuzu temsil edecek olan ve 11-A sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan “Zeus Trafikte” adlı kısa filmi izledik.

        Programımızın sonunda 12/A ve 11/A-B öğrencilerinin günümüzde sinema dünyasında sıkça kullanılan green screen teknolojisini kullanarak hazırladıkları kamu spotu ve katalog çekimleri yayınlandı.

      Konferans salonumuzun dışında iseÖzel  Marmara Anadolu  Meslek Lisesi 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları fotoğraf, afiş ve fotoshop çalışmalarından oluşan bir sergi açıldı.

Velilerimizin ve tüm okul öğrencilerinin katıldığı program büyük bir keyif ve alkışla izlendi.Herkese teşekkür ediyoruz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.