Özel Marmara Koleji – Köln Igp Paffrath

Öğrenci Değişimi  1999 yılından bu yana Almanya ile öğrenci değişimi yapan Özel Marmara Koleji Yabancı Diller Bölümü bu program dahilinde, Almanya’nın Köln ve Berlin kentlerinde bulunan iki kardeş okul ile çalışmaktadır. Köln’deki kardeş okul IGP Lisesi ile 15 yıldır Öğrenci değişimi yapan Özel Marmara Koleji,  17-24 Nisan 2015 tarihleri arasında IGP Paffrath Lisesi’nin      10 öğrenci ve 2 öğretmenini bir hafta süre ile ağırladı. Bu değişim programı,  okulumuzun    9. ve 10.  sınıflarından katılan  öğrenci gurubu ile  gerçekleşti.  Almanca Öğretmenlerimiz Gülşen Aladağ ve Serpil Okumuş Cenan danışmanlığında  “ İstanbul ve Köln’deki Su Kaynakları”  proje yürüten 10 öğrencimiz, misafir arkadaşlarını evlerinde ağırlayarak  onlara Türk  kültürünü, gelenek ve göreneklerini , Türk aile yaşamını yakından tanıma fırsatı  sağladılar.   Özel Marmara Koleji ve Özel Marmara Fen Lisesi öğrencilerimiz yürüttükleri su projesi kapsamında İstanbul’un su kaynaklarını yerinde görmüş , değerlendirme yapıp bilgilenmişlerdir. Proje analizini okulda yürüttükleri laboratuvar çalışmalarıyla tamamlayan tüm öğrenciler, İstanbul’un güzelliklerini, tarihi dokusunu  , farklı bir kültürü tanıma,  O ülkenin dilini yerinde kullanabilme, özellikle günümüzde çok ihtiyaç duyduğumuz hoşgörü, empati  ve farklılıkları olduğu gibi kabul etme noktasında vizyon geliştirerek farklı bakış açıları edinme imkanını da elde etmişlerdir.  Özel Marmara Koleji ve Özel Marmara Fen Lisesi öğrencilerimizden oluşan grup  24 Haziran -   01 Temmuz  2015 tarihleri arasında iadeyi ziyaret gerçekleştireceklerdir.