IB PYP Çalışmaları

IB PYP İlkokul Programı

PYP aday okulu olan Marmara Koleji’nde İlk Yıllar Programı; bir çok ulusal eğitim sisteminde yer alan, tüm insanlığın ve paylaştığımızın gezegenin farkında olarak daha iyi ve huzurlu bir dünya oluşturmaya yardımcı olan uluslararası bilince sahip insanlar yetiştiren eğitim programıdır. 3-12 yaş arasındaki çocuklar için anlamlı, ilgi çekici, güvenli öğrenme ortamını sağlayan bir öğretim sistemi ile yürütülür.

PYP’ de erken yaşlardaki tecrübelerin, gelecekteki bütün öğrenmelerin temelini oluşturduğu kabul edilir. 

PYP, bilginin tek başına yeterli olmadığı bir programdır. Bu nedenle okullarımızda, bilgi ile birlikte olması gereken kavram, beceri ve tutumların da geliştirilmesi hedeflenir. Evrensel değerler tüm dersler için olması gereken araçlardır.
Uluslararası bilince sahip insan ise IB öğrenen profilindeki özellikleri gösteren insandır.

Kocaeli Marmara Koleji Okulları olarak, dünyanın en seçkin eğitim organizasyonlarından biri olan Uluslararası Bakalorya Organizasyonu IB0’nun PYP İlk yıllar Programı ile araştıran-sorgulayan, bilgili, düşünen, iletişim kuran, ilkeli, açık görüşlü, duyarlı, riski göze alan, dengeli ve dönüşümlü düşünen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun (PYP-Primary Years Programme) İlk Yıllar Programı’nda aday okul kabul edilmiştir.

Bu sorumluluk ile dünyanın seçkin uluslararası okulları arasında yer almak için . IB School dünyanın neresinde olursa olsun, aileler ve öğrenciler eğitimden son derece emin olurlar çünkü her

IB Dünya Okulu:

• Uluslararası bakış açısına odaklanan IB felsefesine bağlılığa sahiptir,

• Öğrencinin merakını ve araştırma-sorgulamasını teşvik eden sıkı ve kapsamlı bir müfredata sahiptir,

• IB PYP felsefesi içinde eğitim almış öğretmenler, eğitim liderleri ve okul personeline sahiptir,

• IB programlarını destekleyen ve misyonuna hizmet eden okul pedagojik liderleri ve yöneticilerine sahiptir, IB (Uluslararası Bakalorya) Dünya Okulu statüsünü kazanmak ve dünyanın seçkin okulları arasındaki yerini almak için; 

Kocaeli Marmara Koleji yüksek kalitedeki eğitim yolculuğunu emin adımlarla, eğitimin hayat boyu devam ettiği gerçeğinden yola çıkarak yaşam boyu öğrenme felsefesini ilke edinip, ulusal ve uluslararası platformlarda faydalı bireyler yetiştirmeyi hedefleyerek çalışmalarını yürütmektedir.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.