Sosyal Kültürel Etkinliklerimiz

TANITIM ÇALIŞMALARI
Küçük Grup çocuklarımızla birlikte her ay bir hayvan hakkında araştırma yapıyoruz. Öğretmenlerimizin hazırladığı power point sunumunu izliyor, maskeler hazırlıyor, canlandırma çalışmaları yapıyoruz.

Orta Grup çocuklarımızla birlikte her ay bir meslek grubu hakkında araştırma yapıyoruz. Öğretmenlerimizin hazırladığı power point sunumunu izliyor, kostümler hazırlıyor, canlandırma çalışmaları yapıyoruz, konuk ettiğimiz meslek gruplarını okulumuzda ağırlıyoruz.

Büyük Grup çocuklarımızla birlikte her ay bir ülke hakkında araştırma yapıyoruz. Öğretmenlerimizin hazırladığı power point sunumunu izliyor, o ay tanıdığımız ülkeye ait müzikleri dinliyor, kostümler hazırlıyor, dans gösterileri yapıyoruz.

Her ay okulumuzda büyük grup öğrencilerine ünlü bir bestecinin tanıtımı yapılmaktadır. Müzik öğretmenimiz, öğrencilerimizin düzeyine uygun olarak o bestecinin hayatı ve eserleri ile ilgili bilgi vermekte, gerek müzik dersinde gerekse sınıf içi faaliyetler sırasında o besteciye ait müzikler dinlenmektedir. Ayın bestecisini, veli bültenlerimizden takip edebilirsiniz.

MUTFAK ETKİNLİKLERİ
Okulumuzda her ay tüm yaş gruplarıyla birlikte birbirinden lezzetli yiyecekler hazırlıyoruz.







GEZİLER
Yaşamın çeşitli alanlarını, yaptığımız çalışmalara ve programlara uygun olarak gözlemlemek, araştırmak, deneyimlemek, öğrenmek amacıyla keyifli ve eğlenceli geziler yapıyoruz.






SİNEMA VE BELGESEL

Sinema günlerinde görgü kurallarına uygun davranışları geliştirmek ve eğlenceli vakit geçirmek, çeşitli belgeselleri izleyerek gözlem yapmak, bilgi edinmek, merak duygularını uyandırmak amacıyla her ay yıldızlar sınıfında farklı görseller izlenmektedir.

TİYATRO
Tiyatro ruhsal bir eğitimdir. İnsana kişilik ve kimlik kazandıran, çevresiyle olan ilişkilerini düzenlemesini öğreten, kendine güven duygusu aşılayan, dayanışmanın önemini gösteren, sosyalleşme ortamıdır. Öğrencilerimizde tiyatro izleme kültürü oluşturmak için; eğitici, öğretici, eğlenceli, hayal gücünü ve yaratıcılığı geliştiren, farklı konularda özel tiyatro gruplarının oyunları izlenmektedir.