Romanya Vatra Dornei Okulunu Uğurluyoruz

11-17 Şubat tarihlerinde lenguistik ve kültürel değişim projesi “Grenzenlose Freundschaft” için Marmara Kolejine misafir olan Vatra Dornei okulundan Rumen öğrenci ve öğretmenleri uğurladık.

Almanca dilinde yürütülen  projede  öğrenciler; işbirliği içinde olmak, problem çözmek, dil becerilerini geliştirmek, ön yargıları aşmak, farklı kültürleri tanıyarak bu kültürlere saygı göstermek ve  iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla bu programa katılarak kendilerini geliştirme imkanını buldular . Bunun yanında  eşleştirildikleri Türk öğrencilerin evlerinde misafir edilen öğrenciler, Türk kültürünü ve İstanbul’u tanımaktan da keyif aldıklarını belirttiler.

Öğrencilerimiz de 22-28 Nisan tarihlerinde Romanya’nın Vatre Dornei şehrine giderek orada yapacakları çalışmaların hazırlıklarına şimdiden başladılar.