Küçük Mucitler İş Başında

Özel Marmara İlkokulu 2. sınıf öğrencilerimiz, 3.sınıfta görecekleri Fen Bilimleri dersine hazırlık amacıyla 11-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında okulumuzdaki Fen Bilgisi laboratuvarındaydılar. Öğrencilerimize Laboratuar öğretmeni Sevinç Ersoy tarafından Fen ve Teknoloji dersi içeriği ve laboratuar malzemeleri hakkında bilgilendirmeler yapılarak fen dünyasına ilk adımlarını attılar.

Bu yıl Hayat Bilgisi dersinde işlenen ‘su döngüsü’ konusuna yönelik öğrencilerimizin katılımlarıyla deney ve çalışmalar yapıldı. Bu sayede öğrencilerimiz sınıf ortamında işlenen su döngüsü konusu hakkında daha kalıcı bilgi edinirken keyifli bir ders süreci geçirme imkânına sahip oldular.

Öğrencilerimizin bu süreçte deneylere isteyerek ve eğlenerek katıldıkları gözlemlenirken, deneylerin sonunda deneylere ilişkin deney raporlarını doldurarak öğrendikleri bilgileri pekiştirdiler.

Dersin sonunda öğrenciler mutlu ve meraklı gözlerle laboratuvardan ayrıldılar.