RUSYA ASTRAKHANLI KARDEŞLERİMİZİ UĞURLADIK!

10-18Aralık 2018 tarihinde Marmara Kolejinde misafir olan Astrakhan Linguistic Gymnasium okulu öğrenci ve öğretmenlerini ülkeleri Rusya’ya yolcu ettik.

Türkiye-Rusya arasında kısa süreli AFS öğrenci değişim projesi çerçevesinde lisan ve kültür etkileşimi yaşayan öğrencilerimiz, İngilizce ve Türkçe ortak dilleriyle sosyal yaşamın temel unsurları olan işbirliği, problem çözme, dil becerilerini geliştirme; ön yargıları aşma, farklı kültür ve bireylere saygı gösterip birlikte yaşayabilme becerilerini geliştirme ve iki ülke arasındaki dostluk bağlarını  güçlendirme imkanı buldular.

 ‘SU’ ana temalı programımız, laboratuar, sanat atölyesi, spor alanları, derslikler, tiyatro sahnesi ve müzik çalışmalarıyla öğrencilerimizde coşkulu anlar yaratmış ve işbirliğinin hazzını yaşatmıştır.

Marmara Koleji öğrencilerinin ev sahipliği yaptığı bu programda misafir öğrenciler , sıcak bir yuva ortamında Türk kültürünü tanımak ve İstanbul gibi tarihi bir şehri gezip görmekten keyif aldıklarını ve ülkelerine sımsıcak anılarla döndüklerini belirtmişlerdir.

Öğrencilerimiz 7-13 Nisan tarihlerinde Rusya’nın Astrakhan şehrinde yapılacak olan çalışmaların heyecanıyla şimdiden hazırlanmaya başladılar.