Fen Lisesi Doğa Bilimleri Merkezi'nde

Özel Marmara Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri, 26 Mayıs' ta biyoloji öğretmenleri Aslı Didem Demircan ve matematik öğretmenleri Ahu Zengin eşliğinde geçmişi 2 bin 500 yıl öncesine dayanan eşsiz yapısı ile İstanbul`un tarihine görgü tanıklığı yapmış olan Kız Kulesi'ni gezdiler.  Daha sonra Moda'daki Saint Joseph Lisesi içinde bulunan Türkiye’nin biyo-çeşitliliğini gözler önüne seren hayvan ve bitki koleksiyonlarının bulunduğu “Doğa Müzesi”ni ziyaret ettiler. Homo Sapiens’ten günümüze kadar gelen pek çok kafatası ile nesli tükenmekte olan Lemur ve Türkiye’de hiç bulunmayan beyaz köpekbalığı, hipopotam, kanguru gibi hayvanların iskeletlerini, Anadolu'da yaşayan geyik, kurt, ayı, tilki ve yırtıcı kuşların doldurulmuş örneklerini, Anadolu’dan toplanmış zengin böcek, kelebek ve yumurta koleksiyonunu ve Herboryum örneklerini inceleme fırsatı yakaladılar.