MARMARA KOLEJİ EYP KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ AVRUPA GENÇLİK PARLAMENTOSU 2.OKULLAR GENÇLİK KONFERANSI’NA KATILDI

     Marmara Koleji EYP Kulübü öğrencileri 14 – 17 Aralık 2018 tarihlerinde EYP Türkiye ekibi tarafından organize edilen Eyüboğlu Okulları’nın ev sahipliği yaptığı, resmi dili İngilizce olan “2nd School Session of European Youth Parliament (EYP) Turkey” konferansına katıldılar.

    Alinda Ohotski (TR), Matthias Schwertner (AT),  Hannes Ahlvin (SE) ve Nikos Pavlos Kotzias (EE) başkanlığında gerçekleşen forumda “Bağları Dengelemek” teması çerçevesinde Avrupa Birliği üye ülkelerinin ekonomi, eğitim, politika, endüstri, sosyal, teknoloji, hukuk ve çevre ile ilgili durumları tartışıldı.

     Avrupa Birliği (AB) Türkiye delegasyon başkanı ve Avrupa Birliği Türkiye Elçisi  Christian Berger  konferansın açılış törenine onur konuğu olarak katılarak Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

     Dört gün süren konferans sürecinde okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz AB ve EYP ile ilgili çeşitli seminer ve eğitim faaliyetlerine katıldılar ve aynı zamanda komitelerini temsilen yaptıkları konuşmalarla da dikkatleri üzerlerinde topladılar. Ulusal Seçimler sonucunda Litvanya’da Türkiye’yi temsil etmiş olan öğrencimiz  Efe Tan Çıbıkçı yine bir başarıya imza atarak konferansta  “Medya Sorumlusu” olarak  görev aldı.

     EYP Kulübü Danışman öğretmenleri Zülal Eroğlu ve Sitem Sipahi danışmanlığında konferansa katılan ve sertifika almaya hak kazanan kulüp öğrencilerimiz; Candan Oran, Elif Buse Erdoğan, Deniz Şahinoğlu, Zeynep Erzincan, Efe Deniz Şencan, Doğa Şevval Turan, Begüm Karahasanoğlu’nu  tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.