PAMUN PARİS MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSI

Özel Marmara Koleji CAS programı kapsamında 29 Kasım-2 Aralık 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Paris kentinde Paris Amerikan Koleji’nin düzenlediği “Model Birleşmiş Milletler” toplantısındaydı. Birleşmiş Milletler toplantılarının özgün bir simülasyonu olan bu toplantılar, öğrencileri küresel sorunlara dünya diplomasisi içinde çözüm önerileri üretmeye yönlendirerek kişisel gelişim, dil gelişimi, kültürel gelişim, strateji geliştirme, Birleşmiş Milletler kural ve prosedürlerini öğrenme gibi pek çok konuda deneyim kazanma olanağı sağlar.

Akademik Koordinatör ve Müdür Baş Yardımcısı Nur Şahin gözetiminde çeşitli kademelerden öğrencilerimiz konferansa hazırlandılar. Mert Kırlı, Mina Aydoğan, Melisa Eren, Mina Eren, Aysha  Koçtürk, Ceren Özselanik ve Emre Özler Belarus delegesi; Zeynep Erzincan ise Avusturya delegesi olarak farklı komitelerde görev aldılar. Öğrencilerimiz konferans saatleri dışında kalan zamanlarda Paris’in gözde ve tarihi mekanlarını ziyaret etme fırsatı da buldular.