ALLO ALLO… MUHTEREM SAMİİN…

Günümüzden tam 85 yıl önce, 6 Mayıs 1927 tarihinde İstanbul’da Sirkeci’deki Büyük Postane’nin bir odasından Sadullah Gazi Evranos dinleyicilere işte böyle sesleniyordu. İlk günlerde bu yayınlar henüz kimsede radyo alıcısı bulunmadığından, Postane’nin önüne yerleştirilen hoparlörden vatandaşlara dinletiliyordu. 2-6 Mayıs tarihleri arasında Beşiktaş ya da Kadıköy iskelesine yolu düşenler görmüş olabilirler, TRT radyoları yine açık alandaki stüdyolardan dinleyicilerine sesleniyordu.

Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi (Radyo-TV Alanı) 11. sınıf öğrencileri de Meslek Dersleri öğretmenleri Şadan Alptekin ile 6 Mayıs Çarşamba günü TRT’nin “Önce Radyo Vardı” başlıklı bu etkinliğine katılarak Beşiktaş iskelesindeki stüdyoları ziyaret ettiler.  Mesleki eğitim gezisine katılan öğrenciler hem buradaki yayınları izleme hem de kendi radyo programlarını hazırlama şansı buldular.