Çanakkalem Daha Nice 100 Yıllara!

"Niçin geriye çekildiğimizi soruyorsunuz, bütün gerçeği tüm açıklığı ile size bildirmek isterim: Çok cesur muharebe eden, en iyi sevk ve idare edilen asil Türk ordusunun ve Albay Mustafa Kemal gibi dahi bir komutanın karşısında bulunuyoruz. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Katiyetle söylüyorum ki Çanakkale geçilmez!"

                                                               İngiliz Başkumandanı General Hamilton

 18 Mart 2015... Tarih sayfalarına şimdi yan yana, koyun koyuna yatanların destan yazdığı, tarihin en kanlı savaşının en büyük dostluklara dönüştüğü, bir ulusun kaderinin yeniden yazıldığı, Çanakkale Savaşları’nın 100. yılına eriştiğimiz gündür bugün. Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşı’mızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı, bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur.
            18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı ve Şehitleri Anma Günü Marmara Eğitim Kurumları’nda 100. yıla yakışır bir programla kutlandı. Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi tarafından Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda düzenlenen program, Bülent Ecevit’in yazdığı “Çanakkale” şiirini Murat Atıl’ın seslendirdiği videoyla başladı. Özellikle 100 yıl önce henüz 15’inde vatanı kurtarmak için gönüllü olarak savaşa giden ve akıttıkları kanla bugünkü özgürlüğümüzün sebebi olan şehitlerimize adanan programı, Özel Marmara İlk ve Ortaokulu öğrencilerinden kurulu 90 kişilik Okul Korosu’nun seslendirdiği şarkılar ve sergiledikleri “Çanakkale Oratoryosu” renklendirdi. Çanakkale şehitleri için hissettiklerini satırlara döken, Özel Marmara Koleji Hazırlık A sınıfı öğrencisi Begüm Çakmakçılar “Çanakkale’de 15’li”, Özel Marmara Koleji 9 –A sınıfı öğrencisi İdil Türk “Çanakkale’nin Hissettirdikleri” adlı metinleri, Özel Marmara Meslek Lisesi öğrencilerinden Hazal Çıkar “Ben…”, Tuana Gürkan da “Nasıl Anlatılır ki!” adlı şiirleriyle izleyenlerden büyük bir beğeni aldılar. Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 100. yıl afişlerinin fuaye alanında sergilendiği program 26 Kişilik folklor ekibinin sunduğu Zeybek Gösterisi’yle “Ne mutlu Türküm diyene!” diyerek sona erdi.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.