Kütüphane

Binamızda hizmet veren kütüphanemiz, eğitimi destekleyici Türkçe ve yabancı dillerdeki kitap, dergi ve görsel-işitsel materyalleri koleksiyonunda bulundurmaktadır. Kütüphanelerimizin amacı, gelişen teknoloji aracılığıyla en yeni bilgiyi öğrenci ve öğretmenlerimize en kısa sürede sunmak ve öğrencilerin araştırma ve okuma amaçlı olarak kütüphaneyi kullanmalarını teşvik etmektir.

Kütüphanenin açık olduğu saatler:

Hafta İçi :08:00 - 18:00
Cumartesi:09:00 - 16:00

Kütüphane Kuralları

Her seferinde en fazla iki yabancı dilde, iki Türkçe olmak üzere toplam dört kitap ödünç alınabilir. Bu kitaplar iki hafta içerisinde kütüphaneye geri verilmeli ya da yeni kitaplarla değiştirilmelidir. Kitapları geç teslim eden lise öğrencileri para cezası öderler. İlköğretim öğrencileri de zamanında kitapları teslim etmedikçe yeni kitap alamazlar. Kitapları geri getirmeyen ya da ceza ücretini yılsonuna kadar ödemeyen öğrenciler, karnelerini ve diplomalarını alamazlar.

• Dergiler, referans kitaplar ve görsel - işitsel materyaller kütüphaneden çıkartılamaz.

• Ders yılı sonunda mezun öğrenciler dışındakiler, yaz aylarında okumak için en fazla 4 kitap alabilirler. Yen ders yılı başladığında bu kitapları geri getirmek zorundadırlar.

• Ödünç alınan kaynak zarar gördüğü ya da kaybolduğu takdirde okuyucudan aynı materyali teslim etmesi, temin edilememesi durumunda bedelinin ödenmesi istenir.

• Kütüphanedeki bilgisayarlar sadece ödev ve araştırma için kullanılır. Bilgisayarda oyun oynanmaz.

• Kütüphanede yüksek sesle konuşulmaz.

• Kütüphaneye yiyecek ve içecekle girilmesi yasaktır.

• Kurallara uyulmadığı takdirde;

• Kurallara uymayan öğrenciler kütüphane personeli tarafından bir kez uyarılır.

• Olumsuz davranışların devam etmesi halinde ilgili müdür yardımcılarıyla bağlantıya geçilir.

• Bilgisayarlarda oyun oynayan öğrencilerin bilgisayar kullanım hakkı kısıtlanır.