MARMARA KOLEJİ’NİN ULUSLARARASI KONFERANS BAŞARISI

Özel Marmara Koleji 11.sınıf öğrencisi ve EYP Kulübü üyesi Ayla ŞENTÜRK,  8-11 Ağustos tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleşen Uluslararası Avrupa Gençlik Parlamentosunda ülkemizi ve okulumuzu Türkiye delegesi olarak başarıyla temsil etmiştir.

Çek Cumhuriyeti’nde dört gün süren konferans programında kültür ve eğitim (cult) komitesinde yer alan Ayla ŞENTÜRK, Avrupa Birliği’nin kültür ve eğitim politikalarını tartışmak, sorunları ve çözüm yollarını tespit etmek amacıyla yoğun çalışmalar yürütmüştür.

Uluslararası konferansın önemli bir parçası olan  “Euroconcert” bölümünde, uluslararası katılımcılardan oluşan izleyicilere, beğeni toplayan sesiyle konser veren öğrencimiz, her ülkenin kültürel tanıtımının yapıldığı “Eurovillage”  etkinliğinde ise Türk mutfağının tanıtımını yaparak, ülkemizin kültürel zenginliklerinin tanınmasında etkili olmuştur.

EYP(Avrupa Gençlik Parlamentosu) Kulübü, Tarih Öğretmeni Zülâl EROĞLU ve İngilizce Öğretmeni Sitem SİPAHİ danışmanlığında katıldığı, 16.Ulusal Avrupa Gençlik Konferansında birçok okul ve 130 öğrenci arasından seçilerek Türkiye delegesi olmaya hak kazanan öğrencimiz Ayla ŞENTÜRK, bu önemli görevi heyecanla ve başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtmiştir.