ÖZEL MARMARA FEN LİSESİ KIZ KULESİ ve DOĞA BİLİMLERİ MERKEZİNDE

Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan Kız Kulesi eşsiz yapısı ile İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış ve bu kentin yaşadıklarına görgü şahitliği yapmıştır. Antik Çağ da başlayan geçmişiyle, Eski Yunan`dan Bizans İmparatorluğu’na,  Bizans`dan Osmanlı’ya, tüm tarihi dönemlerde var olarak günümüze kadar gelmiştir. Özel Marmara Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencileri Biyoloji öğretmenleri Aslı Didem Demircan ve Matematik öğretmeni Ahu Zengin’in eşliğinde 26 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Boğazı’nın güzelliğini seyrettikleri tarihi Kız Kulesi’ni gezdikten sonra Saint Joseph bünyesindeki  Türkiye’nin  biyo çeşitliliğini gözler önüne seren hayvan ve bitki koleksiyonlarının bulunduğu “DOĞA MÜZESİ”ni gezdiler. Homo Sapiens’ten günümüze kadar gelen çeşitli kafataslarının yer aldığı Evrim Bölümü, nesli tükenen, tükenmekte olan,  Lemur ve Türkiye’de hiç bulunmayan beyaz köpekbalığı, hipopotam, kanguru gibi hayvanların iskeletleri, Anadolu veya çevresinde yaşayan geyikler, kurtlar, ayılar, yırtıcı kuşlar, tilkiler gibi birçok evcil olmayan hayvanın doldurularak korunmuş örnekleri ve Anadolu’dan toplanmış zengin böcek, kelebek ve yumurta koleksiyonu, Herboryum örnekleri (kuru bitki) incelediler.